Αυτοέλεγχος (HACCP)
Ο «αυτοέλεγχος» ασφάλειας των τροφίμων ή αλλιώς η εφαρμογή μελέτης HACCP είναι υποχρεωτική για όλες τις εταιρείες που χειρίζονται τρόφιμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η μελέτη HACCP δύναται να πιστοποιηθεί κατά CODEX ALIMENTARIUS.
ΟΦΕΛΗ
- Αξιολόγηση και έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων.
- Διασφάλιση και πρόληψη της εμφάνισης κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των καταναλωτών.
- Μείωση του κόστους κυρίως από τη μείωση των απωλειών εσωτερικά στις φάσεις διακίνησης των τροφίμων.
- Μείωση του κινδύνου αποζημιώσεων που τυχόν οφείλονται σε παραβάσεις του κώδικα τροφίμων κ.τ.λ.
- Εναρμόνιση της Επιχείρησης με τη νομοθεσία.